Junioři zakončili sezonu prohrou v Liberci

Poslední kolo nadstavbové části extraligy juniorů bylo pro mladé Ševce zároveň posledním zápasem sezony. Beranům patřila poslední 6. pozice a byli bez šance na play off. Na ledě 3. týmu začali Ševci dobře. V 18. minutě je do vedení poslal Kovařík. Ovšem minutu poté se radovali liberečtí z vyrovnání. Ve druhé třetině se první prosadili domácí a vedli. Berani zásluhou Juríka srovnali, ale těsně před přestávkou inkasovali potřetí a to rozhodlo. V závěru zápasu přidali Tygři ještě čtvrtou trefu a uzavřeli skóre utkání na 4:2. Zlínští junioři obsadili v nadstavbové části své skupiny poslední 6. místo a do play off bohužel nepostoupili.
44.kolo, so 9.3.2013, Svijanská aréna
Liberec
Zlín
4:2
(1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Havlas (A. Chlapík, Bittner), 26. Jandejsek (Zacha, Psota), 39. Mikyska (Bittner, Říha), 59. Říha (Bittner, Zacha) – 18. Kovařík (Kundera, Popelka), 36. Jurík (Matula, Sedláček) Rozhodčí: Hrubý - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 11:13 Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 53. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2

Jelínek (Sobotka) - Jandejsek, Mrázek, Turek, Zuzaník, Říha, Pilař - Langhammer, A. Chlapík, Psota, Vlk, Mikyska, Žďárský, Havlas, Frk, Zacha, Klíma, Bittner.

Zavadil (Svoboda) - Řezáč, Janota, Kundera, Zbořil, M. Kratochvíl, Buchta, Janeba, Kovařík, Strojil, Haloda, Talán, Matula, Popelka, Jurík, Š. Kratochvíl, Sedláček, Doležálek.

Zápas začal ve velkém tempu, a to i přestože už se o nic nehrálo, jelikož konečné pořadí bylo rozhodnuto dříve. Na počátku byli aktivnější Bílí Tygři, za které mohl po třech minutách skórovat Bittner, ale ten zakončil únik střelou nad. Podobnou šanci měl později v prvním dějství zlínský Popelka, jenže jeho kličku perfektně vychytal brankář Jelínek a hosté se museli spokojit s přesilovkou.

A právě ta jim už pomohla k otevření skóre ve Svijanské areně. Na začátku byl opět Popelka, který odstartoval bleskurychlou, avšak precizní kombinaci na malém prostoru před libereckou klecí, kterou za Jelínkova záda zakončil Lubomír Kovařík – 0:1. Domácí šelmy chtěly odpovědět co nejdříve, což se jim povedlo. O minutu později proměnil přečíslení dva na jednoho Vojtěch Havlas – 1:1.

I do druhé dvacetiminutovky vstoupili poněkud lépe domácí bojovníci. Do vedení je mohl po chvilce poslat Bittner, kterého po křižném pasu Mikysky zastavil lapačkou Zavadil. Asi o minutu později, při přesilovce, se však už skóre měnilo. Ostrostřelec severočeských obranných řad Adam Jandejsek se napřáhl od modré už podruhé v několika vteřinách, což znamená problémy pro většinu brankářů – 2:1.

V polovině zápasu se hra vyrovnala a začalo se hodně vylučovat. Při jednom z oslabení Bílých Tygrů se pak Moravanům povedlo srovnat i stav utkání. Osamocený David Jurík poslal kotouč z levého kruhu o tyč do sítě – 2:2. Ještě před sirénou ovšem bylo vše znovu jinak. Po Říhově střele puk dlouho poskakoval kolem brankoviště, než se jej povedlo zkrotit Josefu Mikyskovi, který ho rychle poslal za Zavadilova záda – 3:2.

Do třetího dějství se tedy šlo za výhodného stavu pro domácí mužstvo, s čímž chtěli hosté něco udělat. Nejblíže ze všech byl střelec první branky Kovařík, jehož střela z mezikruží šla mimo po odrazu o horní tyč. Na druhé straně byl v největší šanci Havlas, který na brankovišti tečoval centr z rohu, za Zavadila však puk nedostal.

Minutu a čtvrt před koncem třetí třetiny padla rozhodující branka. Dobrá práce Tygrů při přesilovce nakonec umožnila Jiřímu Říhovi pořádně zamířit a napálit kotouč do šibenice – 4:2. Severočeši tedy postupují do vyřazovacích bojů, kde narazí na Třinec, zatímco pro Zlín cesta letošním ročníkem extraligy juniorů končí.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Dnešní utkání už o ničem nerozhodovalo, ale za výhru jsme rádi. Byl to vyrovnaný zápas, který rozhodla častá vyloučení. Můžeme být jen rádi, že jsme vyhráli a nikdo se při tom nezranil ani nedostal vysoký trest. Ve středu začíná play-off, takže teď se musíme připravit na Třinec.